Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Balıkesir'de yanık tedavi ünitesi hizmete açıldı

Balıkesir

Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Servet Kocaöz, Yanık Tedavi Ünitesinin hastane bünyesinde bugünden itibaren hizmete girdiğini belirterek, artık 2. dereceye kadar olan yanık vakalarının hastanede tedavi edilebileceğini söyledi.

Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Servet Kocaöz, Yanık Tedavi Ünitesi`nin hastane bünyesinde bugünden itibaren hizmete girdiğini belirterek, artık 2. dereceye kadar olan yanık vakalarının hastanede tedavi edilebileceğini söyledi.
Bir plastik cerrahi uzmanı ve 7 eğitimli personelin görevli bulunduğu yanık tedavi ünitesinin ilk hastası ise 2.5 yaşındaki Hüseyin Aygün oldu.
Sağlık alanında önemli yatırımların yaşandığı Balıkesir`de Atatürk Devlet Hastanesi bünyesinde yanık tedavi ünitesinin hizmet girmesiyle ciddi bir eksiklik daha giderildi. Servisin ilk hastası ise 2.5 yaşındaki Hüseyin Aygün oldu. Kepsut ilçesine bağlı Hotaşlar Köyü`nde oturan minik Hüseyin geçtiğimiz cumartesi günü sağ ayağındaki yanık nedeniyle tedavi altına alındı. Anne Semra Aygün, evlerinin bahçesinde bulunan ve güneş enerjisi yardımıyla ısıtılan kaynar suyun çocuğunun ayağına döküldüğünü söyledi. Çocuğunu Bursa veya İzmir`e götürmek yerine Balıkesir`de tedavi ettirecek olmasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Semra Aygün, emeği geçenlere teşekkür etti.
Başhekim Kocaöz, yanık tedavi ünitesinin 28 Mayıs tarihi itibariyle hizmete girdiğini bildirdi. Ünitenin 6 yatak kapasiteli olduğunu ifade eden Başhekim Kocaöz, "Burada hastaların ağrısız bir şekilde yanık sonrası ölü dokularının temizlenmesi için gerekli ekipmanlar bulunuyor. Ayrıca hastalarımız fortlif dediğimiz asansörlü cihaz sayesinde yatağından alınarak tedavi ediliyor. Burada yüzde 30 düzeyine kadar olan ikinci derece yanıkların tedavisini yapabileceğiz. Daha büyük ve üçüncü derece yanıklarda Yanık Tedavi Merkezleri`nde tedavi edilmesi gerektiği için bu hastalarımızı Bursa ve İzmir`e sevk edeceğiz.  Daha öncesinde küçük yanıklar hariç biz bu hastalarımızı sevk ediyorduk. Bu ünitenin hizmete girmesiyle artık hastalarımızı İzmir ve Bursa`ya göndermeyeceğiz." dedi.
Yanık Tedavi Ünitesi`nde 1 plastik cerrahi uzmanı ve 7 eğitimli personelin görev yapacağını belirten Kocaöz, "Şu anda büyük bir ölçüde rahatlama sağladık. Bugün de ilk hastamızı kabul ettik. Ünitemizde 6 adet oldukça konforlu odamız var. Odalarımızda televizyon, buzdolabı, banyo ve tuvaletler bulunuyor. Refakatçiler içinde yatak mevcut. Odalarımızın duvarları hastalarımızın sağlığı için antibakteriyel boyalarla boyandı. Her hastanın başında monitör olacak. Bu hastalar 24 saat boyunca personelimizin gözetiminde olacak." diye konuştu.
Yanık Tedavi ünitesinin özellikle Balıkesir`de bulunan maden ocakları, büyük sanayi siteleri nedeniyle büyük ihtiyaçtı olduğuna dikkat çeken Başhekim Servet Kocaöz, ünitenin toplam 110 bin liraya mal olduğu bilgisini verdi. Balıkesir`de yapılacak yeni şehir hastanesinde Yanık Tedavi Merkezi`nin de bulunacağını aktardı.
"KAN ÖRNEKLERİ PİNOMOTİK SİSTEMLE LABORATUVARA GİDECEK"
Hastanede hizmete giren yeni bir sistemle artık hastalardan alınan kan örneklerinin daha hızlı bir şekilde sonuçlanacağına işaret eden Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Servet Kocaöz, "Pinomotik adı verilen sistemle kan örneklerinin hastane duvarlarına döşenen şeffaf boruların içinden basınç yardımıyla laboratuvarlara gidecek. Sistem sayesinde kan örnekleri en kısa sürede laboratuvarlara ulaşıyor. Hem iş gücü hem de zamandan kazanç sağlanıyor. Ayrıca kan sonuçlar daha erken elinize ulaşıyor. Ayrıca acil servise girişte özel bir rampa yaptık. Artık hastalarımız daha rahat bir şekilde hastaneye girebilecek. Ayrıca acil servisteki bütün yataklarımız oldukça konforlu motorlu sedyeler koyacağız. Bu sadeye hastalarımız, yataklarından kalmayacak ve yataktan düşme gibi bir sorun da olmayacak." dedi.
Çocuk hastalar içinde ayrı bir acil servisi hizmete aldıklarını ifade eden Başhekim Kocaöz, "Daha öce çocuklarımız trafik kazaları nedeniyle kan revan içinde gelen hastalarla aynı ortamda tedavi görüyorlardı. Bu durum çocuklarımız için psikolojik açıdan sağlık bir ortam değildi. Çocuklarımızı yetişkinlerden izole ettik. Ayrıca bu servisimizde anneler için bekleme ve emzirme odası da bulunuyor. Bu hizmetlerimizi 10 gün gibi kısa bir süre içinde yaptık." değerlendirmesinde bulundu.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı